Fie că ești un jucator aspirant sau un profesionist experimentat care dorește să rămână în formă, descoperă cum te putem ajuta să-ți realizezi ambițiile de squash!
Tagline
Antrenor personal la Squash4All
Obțineți lecții private de squash de la o gamă largă de antrenori de talie nationala. Lucrează unul la unu cu antrenorii noștri la academia noastră de squash, Squash4All. Antrenorii noștri, conduși de antrenorul campion european Rosta Matocha, au fost toți jucători de top și garantează o abordare personalizată, eficientă și plină de energie.
Regulament de Squash
Jucat predominant ca un sport competitiv unu-la-unu, squash-ul a fost recunoscut ca fiind unul dintre cele mai solicitante sporturi din lume – dar unul care îți testează și puterea mentală, capacitatea de a gândi sub presiune, abilitățile tactice și abilitățile motorii fine!
Aceasta versiune prescurtata, contine elementele de baza ale jocului de squash si vine in ajutorul jucatorilor spre a inteleage elementele de baza necesare jocului. Toti jucatorii trebuie sa-l citeasca complet. Numerele din paranteze se refera la Regulile din Regulamentul complet al Federatiei Internationale de Squash. Acest amendament este în vigoare de la 1 aprilie 2009.
Punctaj ( Regula 1 )
Un meci este cel mai bun din 3 sau 5 jocuri. Fiecare joc este jucat pana la 11 puncte. Castiga jucatorul care ajunge primul la 11 puncte, cu exceptia cazului in care scorul este 10 la 10, jocul continua pana cand un singur jucator conduce prin doua puncte. Daca nici un jucator nu reuseste sa se departajeze cu doua puncte pana la scorul de 20, atunci castiga jucatorul care ajunge primul la 21. Oricare jucator poate inscrie puncte. Cel care serveste, va pastra serva daca castiga si marcheaza un punct; cel de la primire daca castiga va marca un punct si va servi.
Incalzirea ( Regula 2 )
Inainte de inceperea unui meci, celor doi jucatori le sunt permise pana la 5 minute (2 minute pentru fiecare in parte) de incalzire, fiecare jucator in parte si mingea pe tot terenul. Atunci cand o minge este schimbata în timpul unui meci, sau daca meciul a fost reluat dupa o oarecare întarziere, jucatorii trebuie sa incalzeasca mingea pentru a juca in conditii normale de joc. Mingea poate fi încalzita de oricare jucator, în orice interval din meci.
Serviciul ( Regula 3 )
Jocul începe cu un serviciu. La inceputul jocului sau la schimbarea serviciului, serverul poate servi din orice teren doreste. Jucatorul care serveste primul este decis prin tragere la sorti. Ulterior, serverul va continua sa serveasca pana pierde, alternand terenurile. Jucatorul, care a câstigat jocul precedent serveste primul în jocul urmator. Pentru a servi un jucator sta cu cel putin un picior pe podea în caseta de serviciu. Pentru ca un serviciu sa fie bun, acesta este servit direct pe peretele frontal deasupra liniei de serviciu si sub linia de sus, astfel incât mingea, la întoarcerea sa, cu exceptia cazului în care este lovita din aer, trebuie sa ajunga in jumatatea din fata a terenului si in sfertul de teren opus serverului.
Intoarcerea buna ( Regula 4 )
O întoarcere este buna daca mingea, înainte de a cadea de doua ori pe podea, este returnata în mod corect de catre oponent pe peretele frontal deasupra liniei de serviciu si sub linia de sus, fara a atinge podeaua. Mingea poate lovi peretii laterali si / sau peretele din spate înainte de a ajunge pe peretele frontal. O întoarcere nu este buna în cazul în care acesta este "NOT UP" (minge a lovit dupa ce a cazut mai mult decat o data pe podea, sau nu a lovit corect, sau o lovitura dubla); "DOWN" (mingea dupa ce a fost lovita, loveste podeaua înainte de peretele frontal sau loveste cutia), sau "OUT" (mingea loveste peretele pe linie sau deasupra linie).
Jocul ( Regula 5 )
Dupa o serva buna, mingea trimisa de jucator loveste peretele si este retrimisa de celalalt jucator, pâna când unul nu reuseste sa faca o întoarcere buna. Un joc consta dintr-un serviciu si un numar de lovituri bune. Un jucator câstige un punct daca adversarul nu reuseste sa faca un serviciu bun sau sa returneze mingea corect. Daca, jucatorul care încerca sa loveasca mingea, atinge adversarul (inclusiv racheta sau hainele), atunci acesta pierde punctul . NOTA: În orice moment în timpul unui joc, un jucator nu trebuie sa loveasca mingea, daca exista pericolul de a lovi adversarul cu mingea sau racheta. ÎN ASTFEL DE CAZURI JOCUL SE OPRESTE SI PUNCTUL ESTE FIE REJUCAT ("A LET") SAU ADVERSARUL ESTE PENALIZAT.
Lovirea unui adversar cu mingea ( Regula 6 )
Daca un jucator loveste mingea, care, înainte de a atinge peretele frontal, loveste adversarul, racheta adversarului sau hainele, se opreste jocul. Daca întoarcerea ar fi fost buna si mingea ar fi lovit peretele frontal fara a atinge mai întâi orice alt perete, atacantul câstiga punctul. Daca mingea fie a lovit sau s-ar fi lovit, de orice perete altul decât cel frontal si returul ar fi fost bun, se rejoaca punctul. Daca returnarea nu ar fi fost buna, atacantul pierde punctul.
LET ( Regula 7 )
Un LET este un punct indecis. Punctul nu conteaza si serverul serveste din nou din aceeasi caseta. De exemplu, un LET poate fi permis numai în cazul in care mingea din joc atinge orice articol de pe podea, sau în cazul în care atacantul se abtine de la lovirea mingii din teama de a rani adversarul. Un LET trebuie sa fie permis numai în cazul in care primitorul nu este gata si nu încearca sa se întoarca la serviciu, sau în cazul în care se sparge mingea în timpul jocului.
Continuitatea jocului ( Regula 8 )
Jocul se asteptata sa fie continuat o data ce un jucator a servit. Nu ar trebui sa fie nici o întârziere între sfâraitul unui mingi ai începutul urmatoarei. Intre toate jocurile este permis un interval de pauza de cel mult 90 de secunde. Jucatorii au voie sa schimbe obiecte de îmbracaminte sau de echipament, daca este necesar.
Datoriile jucatorilor ( Regula 9 )
Regula 15 prevede linii directoare pentru jucatori. De exemplu, 15.6 prevede ca distragerea deliberata nu este permisa. Jucatorii ar trebui sa citeasca aceasta regula în întregime. Unele dintre cele 8 sub-sectiuni se ocupa cu situatii legate de meciurile aflate sub controlul oficialilor (Arbitru / Marker). Utilizarea de oficiali nu este acoperita în aceasta versiune prescurtata.
Conduita in teren ( Regula 10 )
Comportament ofensator, perturbator sau de intimidare, pe terenul de squash nu este acceptabil. Incluse în aceasta categorie sunt: obscenitati audibile si vizibile, abuzuri verbale si fizice, abuzul de racheta, de instanta sau minge, de contact fizic inutil, agitarea excesiva a rachetei, Incalzire neloiala, pierderea timpului, întârzierea întoarcerii pe teren, joc periculos sau actiuni de indrumare (mai putin intre jocuri).
SQUASH 4 ALL REGULI
1) Accesul in sala de joc este permis numai cu incaltaminte sportiva ce nu lasa urme in urma frecarii cu parchetul. Daca nu aveti incaltaminte adecvata pentru joc in unul dintre terenurile Clubului squash 4 all, angajatii clubului va pot interzice accesul pe terenul de joc. 2) Clubul va recomanda folosirea unui prosop pentru o mai buna igiena personala. Daca nu aveti prosop, puteti inchiria unul contra cost de la receptie. 3) Inainte de a incepe practicarea acestui sport aveti obligatia sa va verificati starea sanatii personale, pentru a fi sigurii ca puteti sa va supunetii organismul unui efort fizic ridicat. Clubul Squash 4 all nu este responsabil pentru nici un accident produs din cauza neglijentei clientilor in timpul petrecut in cadrul clubului pe teren sau in afara acestuia. 4) Inainte de inceperea jocului faceti o incalzirea a muschilor si pregatiti-va organismul pentru exercitii fizice intense. 5) Din motive de protectie este recomandata folosirea ochelarilor de protectie pe tot timpul jocului. 6) Este interzisa introducerea pe teren a bauturilor, servetelelor de hartie sau a altor obiecte similare. 7) Din motive de igiena si protectie este interzis accesul pe teren fara tricou si/sau descult. 8) Este interzisa depozitarea pe pardoseala terenului (parchet) a ceasurilor de mana, a sticlelor cu apa, a prosoapelor, a telefoanelor mobile or a oricaror alte obiecte ce pot obstructiona jocul si cauza accidente. 9) Clientii sunt responsabili pentru distrugerea echipamentului inchiriat in caz de distrugere a acestuia in urma folosirii neadecvate cat si pentru orice dauna produsa in cadrul clubului. 10) Clubul Squash 4 all isi rezerva dreptul de a anula orice rezervare facuta de catre clienti in cazul in care urmeaza sa aiba loc o competitie ori alt eveniment important, prin o informare telefonica efectuata in avans. 11) Clubul Squash 4 all nu este responsabil pentru accidentele clientilor in cadrul clubului si in special cand acestia nu respecta regulile clubului si ale jocului de squash. 12) Odata cu intrarea in club si/sau inceperea jocului semnifica acceptarea si folosirea acestor reguli in cadrul clubului Squash 4 all. 13) Squash 4 all isi rezerva dreptul de a modifica regulile de mai sus urmat de informarea clientilor.
Vrei mai multe informatii?
Suna-ne sau lasa-ne un mesaj si te vom contacta in cel mai scurt timp
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.Ok